Anamaria Ilie, Politehnica Bucureşti: Avem 70 de companii partenere în ceea ce priveşte programele de internship şi suntem căutaţi de mediul privat

Autori: Bogdan Alecu , Cristina Bellu 01.05.2024

Specialiştii în transporturi sunt tot mai căutaţi de către companii, iar intrarea pe piaţa locală a unor mari jucători precum DP World, sau expan­siunea unor grupuri locale precum Grampet, a dus la cererea numărul de absolvenţi specializaţi în transporturi, a explicat Anamaria Ilie, senior lecturer, Facultatea de transporturi, Universita­tea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucu­reşti, în cadrul în cadrul Conferinţei ZF Logistică, Transporturi & Auto­mo­tive 2024, organizată de ZF alături de ELI Parks, ING Bank, Engie, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbu­reşti şi Genetrix.

„Domeniul transporturilor este un domeniu foarte interactiv. În momen­tul de faţă, pentru a atrage studenţi organizăm foarte multe conferinţe pentru studenţii noştri şi pentru elevi, organizăm multe târguri educaţionale. Avem 70 de companii partenere în ceea ce priveşte programele de intern­ship. Suntem foarte căutaţi şi întotdea­una deschişi către mediul economic. Avem o echipă de promovare a depar­tamentului. Vizităm anual peste 30 de licee cu acestă echipă. Ne mai promo­văm şi prin studenţi.  În concluzie aş putea spune că suntem foarte activi şi foarte deschişi către elevi, studenţi şi mediul economic din transporturi“, a spus Anamaria Ilie.

În prezent numărul absolvenţilor din Facultatea de Transporturi nu reuşeşte să acopere cererea din piaţa transporturilor.

„În anul 1 avem în jur de 475 – 500 de studenţi, iar la finalul celor 4 ani ter­mină în jur de 375 pe toate cele patru domenii ale facultăţii. Domeniul pe care îl reprezint – ingineria transpor­tului şi a traficului are 120 de locuri în anul 1 la buget plus 20 cu taxă - şi se ocupă toate, iar la finalul celor 4 ani ies în jur de 90-95 de asolvenţi“, explicat lectorul universitar.