Bănci și Asigurări

Din 10 euro cheltuiţi pe cardurile din România 6 provin din plăţi cu carduri Visa

Din 10 euro cheltuiţi pe cardurile din România 6 provin...

Autor: Anelis Baciu

14.11.2016, 14:49 219

Valoarea tranzacţiilor cu carduri emise de Visa a însumat în ultimul an (iunie 2015-iunie 2016) 25 de miliarde de euro, adică peste 60% din valoarea totală a tranzacţiilor cu cardul de pe piaţa românească, susţine Cătălin Creţu, direc­tor general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa.

“Pe cardurile din România s-au tranzacţionat circa 40 de miliarde de euro într-un interval de un an (încheiat la finalul lunii iunie), iar din această sumă, 25 de miliarde de euro au fost pe carduri Visa”, a declarat Creţu în cadrul conferinţei “20 de ani de carduri în România”, organizată de NoCash Capital Consult.

La finalul lunii iunie, în România erau în circulaţie 15,4 milioane de carduri, însă nu toate dintre acestea sunt utilizate. Potrivit datelor BNR, circa 11,4 milioane de carduri sunt active, adicăsunt utilizate în mod frecvent de către deţinători. Din punct de vedere statistic, numărul de carduri existente arată că există un card la fiecare două persoane, însă în realitate gradul de penetrare este mai mic pentru că mulţi dintre deţinători au două sau chiar mai multe carduri în portofel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO