Bănci și Asigurări

Explozie pe piaţa creditelor ipotecare: în martie, soldul a depăşit 30,5 mld. lei, plus 46% faţă de acum un an

Explozie pe piaţa creditelor ipotecare: în martie,...

Autor: Anelis Baciu

10.05.2017, 00:05 805
Stocul finanţărilor în lei pentru achiziţia de locuinţe a crescut în fiecare lună din primul trimestru al acestui an şi a ajuns la 30,5 miliarde de lei, echivalentul a 6,7 miliarde de euro, la finalul lunii martie, arată datele publicate de Banca Naţională. Faţă de luna martie din 2016, stocul creditelor ipotecare în lei a urcat cu aproximativ 46%.
 
În luna martie bancherii au acordat cre­dite ipotecare în lei în valoare de 700 mi­lioane de lei, martie fiind cea mai bună lună din primul trimestru al acestui an. Spre comparaţie, în luna februarie stocul creditelor ipotecare s-a majorat cu 600 milioane de lei, în timp ce în ianuarie creşterea a fost de numai 400 milioane de lei.
 
„S-a văzut şi la nivelul portofoliului nostru că martie a fost cea mai bună lună pentru creditele ipotecare din ultima perioadă. Este un trend general în piaţă de creştere care se menţine de circa un an. Este posibil ca eliminarea impozitului de 3% pentru tranzacţiile imobiliare de sub 100.000 de euro să fi fost un factor al creşterii stocului în martie“, a explicat Liviu Andrei, managing partner al brokerului Alliance. El spune că finanţările acordate în luna martie au fost standard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO