Bănci și Asigurări

Românii au prins iar gustul creditelor. Băncile au dat finanţări noi de 22,7 mld. lei în primele nouă luni, un nou vârf. Care sunt cele mai căutate credite

Românii au prins iar gustul creditelor. Băncile au dat...

Autor: Anelis Baciu

06.11.2016, 00:00 324

Creditele noi în lei acordate de bănci populaţiei au atins un nou vârf în perioada ianuarie-septembrie a aces­tui an, volumul total al finan­ţărilor noi cumulând 22,7 miliarde de lei, echivalentul a 5 miliarde de euro, potrivit datelor Bănci Naţionale.

Creditele noi pentru populaţie acordate de la începutul anului până la finalul lunii septembrie sunt cu 22% mai mari decât împrumuturile acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul este mult mai vizibil dacă comparaţia se face cu primele nouă luni ale anului trecut. Astfel, faţă de intervalul ianuarie-septembrie din 2014 volumul creditelor noi acordate anul acesta este de aproape două ori mai mare. Aproape o dublare se remarcă şi faţă de primele nouă luni din 2008, anul de boom al economiei locale.

Este clar astfel că producţia nouă de credite se află într-unul dintre cele mai bune momente, fiind susţinută de apetitul populaţiei pentru consum, de creşterea salariilor, dar şi de încrederea populaţiei în dinamica bună a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO