Business Construct

Cererea de birouri creşte mai rapid decât construcţiile: În Bucureşti s-a atins cea mai mică rată de neocupare în T1

Mihai Paduroiu, head of advisory & transaction services, office CBRE România.

Mihai Paduroiu, head of advisory & transaction services, office CBRE România.

Autor: Bogdan Alecu

10.05.2017, 07:00 749
Rata de neocupare în clădirile de birouri din Bucureşti a atins cel mai mic nivel din ultimii 9 ani, de 9,5%, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE privind piaţa spaţiilor de birouri pe primul trimestru al acestui an.
 
Astfel, rata de neocupare pentru spaţii de birouri de clasă A este de 7,1%, iar pentru clădirile de clasă B este de 11,4%. Cele mai mici rate de neocupare sunt în zona de vest a Capitalei, precum Militari şi b-dul Timişoara unde sunt birourile AFI Park (4,6%) şi nord (6,6%). 
 
„Această scădere a ratei de neocupare a fost generată de numărul limitat de proiecte livrate şi de creşterea susţinută de spaţii de birouri“, a spus Mihai Paduroiu, head of advisory & transaction services, office CBRE România.
 
Cererea de spaţii de birouri, fără a include renegocierile, a reprezentat 54% din cererea totală în primele trei luni ale anului, perioadă în care s-au tranzacţionat 94.000 mp, respectiv 23% din suprafaţa totală închiriată în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO