Business Internaţional

Rusia avertizează SUA şi Coreea de Nord că escaladarea tensiunilor poate fi "periculoasă"

Rusia avertizează SUA şi Coreea de Nord că escaladarea...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

26.09.2017, 15:27 266

"Credem că acţiunile care pot conduce la escaladarea tensiunilor sunt puternic indezirabile şi nu vor ajuta la soluţionarea problemei nord-coreene, ci, dimpotrivă, (...) astfel de acţiuni pot avea efecte periculoase", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Îndemnăm toate părţile să evite acţiunile care riscă amplificarea tensiunilor", a subliniat Dmitri Peskov, referindu-se la Statele Unite şi la Coreea de Nord.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump. "Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare", declara sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, îndemnând "minţile înfierbântate" să înceteze "abordarea copiilor de grădiniţă", după insultele între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun" vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO