Companii

Fondurile de investiţii au pariat 1 mld. euro pe România, de patru ori mai mult ca în 2015

Fondurile de investiţii au pariat 1 mld. euro pe...

Autor: Cristina Roşca

05.01.2017, 00:07 1060

Fondurile de investiţii au scos anul trecut din buzunare circa 1 mld. euro, o sumă record pentru România, de circa cinci ori mai mare decât în 2015.

Cei mai mulţi bani au fost investiţi în afaceri din retail, sectorul imobiliar, industrie şi bunuri de larg consum, potrivit datelor ZF. Suma investită de fondurile de private equity a crescut an de an, sumele fiind direct proporţionale cu evoluţia economiei în ansamblul său.

„Elementul de noutate din acest an este apariţia unor fonduri care nu aveau România pe hartă, pentru că nu erau businessuri destul de mari pe piaţa locală ca să fie de interes pentru ei, poate nici econo­mia nu creştea aşa. Sunt fon­duri mari, de multe miliarde de euro, care au pus România pe har­tă şi care caută oportu­ni­tăţi în ţara noastră“, spunea re­cent Bogdan Văduva, advi­sory partner al KPMG.

Evoluţia macroeconomi­că pozitivă din ultimii ani, con­diţiile bune de finanţare şi per­spectivele favorabile au fă­cut ca investitorii financiari să îşi întoarcă atenţia către Ro­mâ­nia şi să fie dispuşi să pa­rie­ze tot mai mulţi bani pe piaţa locală. De altfel, cea mai mare tranzacţie semnată anul trecut în România a fost cea prin care fondul de investiţii Enterprise Investors a vândut retailerul Profi către un alt fond de investiţii, Mid Europa Partners, pentru 533 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO