Eveniment

Harta salariilor medii din România: Cel mai bine plătiţi angajaţi lucrează în Bucureşti, Ilfov, Timiş şi Cluj, iar cel mai slab plătiţi în Neamţ şi Harghita. „Nu mai găsim candidaţi dispuşi să lucreze pe salariul minim pe economie”, spune Felix Toma, şeful firmei de recrutare Gi Group

Autor: Adelina Mihai

27.09.2016, 00:07 102302

Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, circa 2.700 de lei net pe lună în 2015, cu 45% peste salariul mediu net înregistrat la nivel naţional anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. În schimb, un angajat din Neamţ a câştigat anul trecut, în medie, 1.360 de lei net pe lună, adică jumătate din salariul mediu al unui angajat din Bucureşti, aceasta fiind judeţul în care angajaţii au avut cele mai mici salarii medii din economie în 2015.

Cine a câştigat una dintre cele mai importante dezbateri din istoria alegerilor prezidenţiale din SUA?

Un român de 42 de ani conduce o echipă de 7.000 de oameni în Japonia

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Exceptând Bucureştiul, statisticile arată că trei judeţe din România au înregistrat salarii nete mai mari de 2.000 de lei pe lună anul trecut: Ilfov (2.267 lei net/ lună), Timiş (2.060 lei net/lună) şi Cluj (2.025 lei net/lună).

„Sunt surprins de faptul că nivelul salariului mediu din Timiş este peste cel din Cluj, pentru că în Cluj s-a dezvoltat foarte mult zona de IT, unde salariile sunt mai mari. Nu mai găsim candidaţi pe salariul minim pe economie (de 925 de lei net pe lună - n.red.), aproape că nu mai livrăm pentru clienţii care solicită asta. Chiar şi pe proiecte de relocare le recomandăm clien­ţilor care au salarii mai mici să dea prime pen­tru prezenţă, ca să crească veniturile oamenilor cumva”, a explicat Felix Toma, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România.

El a adăugat că, în cazul în care firma pe care o conduce are 6 sau 7 clienţi care fac relocare pe salarii brute cuprinse între 1.400 şi 1.800 de lei pe lună, candidaţii vor merge acolo unde salariile sunt mai mari dacă au compe­ten­ţele necesare, de aceea ofertele sala­riale trebuie ajustate în permanenţă de către angajatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO