Profesii

România trebuie să dubleze numărul de permise de muncă pentru imigranţii din state non-UE

România trebuie să dubleze numărul de permise de...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2017, 00:07 1333

Peste 40.000 de români pleacă anual să muncească în străină­ta­te, dar golul lăsat e acoperit doar de 5.500 de imigranţi din afa­ra statelor UE care au voie, legal, să vină la muncă în Ro­mânia în fiecare an.

Criza de personal din România poate fi re­zol­vată doar prin creşterea salariilor şi prin dublarea, într-o pri­mă fază, a numărului de avize de muncă date de statul român străinilor.

„Toată lumea vorbeşte de criza de personal şi sunt mai mul­te măsuri ce pot fi luate de guvern pentru a sprijini mediul de afaceri. România are o cotă 5.500 de avize de muncă (pen­tru stră­inii din afara UE – n.red.), un număr foarte mic la o ţară cu 20 de milioane de cetăţeni“, a spus la ZF Live Elena Anto­neac, head of operations în Nestlers Group, care oferă servicii de imi­gra­re şi mobilitate globală.

O dublare a numă­ru­lui de avize de mun­că pentru străini ar fi, într-o primă fază, benefică pentru ate­nua­rea deficitului de personal cu care se confruntă companiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO