100 Cele mai valoroase companii din Romania

Top 100 Cele Mai Valoroase Companii din Romania 2014 ne arata ca valoarea se creeaza greu si dispare repede. A noua editie nu reuseste sa aduca la acelasi nivel al valorii companiile selectate in acest top cu anii de dinainte de criza. Economia Romaniei patimeste in ceea ce priveste evaluarea activelor sale din cauza financiarizarii slabe. Astfel, degeaba avem o companie cum este Petrom cu afaceri de 4 miliarde de euro si profit net de aproape 1 miliard de euro in 2013 daca nu are cine sa investeasca banii in ea. Este evident ca evaluarea de doar cinci ori profitul net este departe de realitate, avand in vedere ca firme din acelasi domeniu de activitate sunt azi evaluate la de 10-12 ori profitul net.
 
Cand si bancile opresc finantarea si nici piata de capital nu a ajuns la stadiul de a fi folosita ca sursa de fonduri, cresterea din bani proprii este insuficienta. De aceea capitalul romanesc este atat de slab. In Top 100 Companii Valoroase exista doar 10 firme cu capital local. Restul, in afara de cele 16 companii cu capital majoritar de stat, sunt multinationale.
 
Intrebarea este - va reusi Romania sa incheie procesul de modernizare in cadrul acestui model, de economie dominata de firme straine?
 
Anuar realizat in colaborare cu Casa de Investitii Capital Partners.
 

Suplimentul poate fi comandat completand formularul de mai jos.

In cazul comenzilor plasate pe site, editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.

Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.

Pret 35 lei (tva inclus)



AFACERI DE LA ZERO