De la service-uri auto la cafenele

Un român de 32 de ani a investit 80.000 de euro într-o cafenea în apropiere de Universitate

8 nov 2012 Autor: Cristina Rosca

Traian Ispasiu (32 de ani), un antreprenor român cu experienţă de şase ani pe piaţa cafenelelor, a investit 80.000 de euro într-o cafenea pe Şoseaua Pache Protopopescu, numărul 25. Cafeneaua Tabiet aflată la zece minute de mers pe jos de Universitate este cea de-a treia unitate a lanţului Tabiet, după cea din zona Avrig şi cea din Herăstrău.

Investiţia de 80.000 de euro a fost realizată cu fonduri proprii (30.000 de euro) şi fonduri de la agenţia pentru IMM-uri (50.000 de euro). Banii de la agenţia pentru IMM-uri au fost folosiţi pentru achiziţia de echipamente în noua locaţie.

Românul a intrat în acest business în 2006 când a deschis unitatea din zona Avrig. Ulterior, a mai deschis două locaţii - în Drumul Taberei şi Centrul Vechi - ambele vândute ulterior.

În locaţiile Tabiet clienţii pot cumpăra atât cafea gata prajită (vrac) cât şi produse din cafea, fresh food and drinks. "Ideea mi-a venit în urmă cu un an când mi-am dat seama că deşi în România nu există o cultură a cafelei, românii consumă cafea şi sunt dornici să experimenteze", spune antreprenorul. El mai spune că locaţiile din Avrig şi Herăstrău au o cifră de afaceri anuală de 500.000 de euro. Pe site-ul Ministerului de Finanţe ultimele date disponibile sunt aferente anului 2009, când businessul era de 375.000 de lei (circa 90.000 de euro).

Înainte de a se lansa în businessul cu cafenele românul a deţinut de la 23 de ani un service auto.

 
Cuvinte cheie:
Tabiet
, cafenele
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Anton - 09 noiembrie 2012, 09:48

mare greseala

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide