Analiză

85% din populaţia Bucureştiului, afectată de poluare fonică. Vedeţi aici topul oraşelor cu cea mai mare poluare fonică

85% din populaţia Bucureştiului, afectată de poluare fonică. Vedeţi aici topul oraşelor cu cea mai mare poluare fonică

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

22.02.2011, 15:28 617

Peste 60% din populaţia oraşelor mari din România este afectatăde poluarea fonică, Bucureştiul fiind oraşul cu procentul cel mairidicat al locuitorilor expuşi zgomotului, de 85%, potrivit firmeide audit în domeniul măsurăriilor acustice Enviro Consult,informează Mediafax.

"La nivel naţional, în oraşele cu peste 250.000 de locuitoriavem aproximativ 2,9 milioane de persoane expuse la zgomot pestelimita prevăzută în standardele de auditare, ceea ce înseamnă căpentru mai mult de 60% din populaţie calitatea vieţii este afectatăconsiderabil de poluarea fonică", a declarat într-un comunicatBogdan Lazarovici, director executiv şi acţionar al EnviroConsult.

Astfel, în oraşele mari sunt zone în care zgomotul depăşeşte 80de decibeli, mult peste nivelul optim, de 50 de decibeli.

În comunicat se precizează că persoanele care locuiesc înblocurile cu ieşire la bulevarde şi în apartamentele de la etajeleinferioare sunt cele mai expuse, iar oraşul din România cu cea maimare pondere din populaţie afectată de poluarea fonică esteBucureştiul.

Enviro Consult citează date centralizate la nivel european.

Astfel, în topul celor mai poluate fonic oraşe din România suntBucureşti (85% din populaţie afectată), Constanţa (76%),Cluj-Napoca (64%), Braşov şi Ploieşti (61%), Galaţi (55%) şiTimişoara (49%). La polul opus, cel mai liniştit oraş este Iaşi, cudoar 16% din populaţie afectată de zgomot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO