Analiză

“Buzunare pline” din drumuri: Top 10 al plăţilor realizate de CNADNR din 2011 până în până în iunie 2013

“Buzunare pline” din drumuri: Top 10 al plăţilor...

Autor: Andreea Neferu

10.08.2013, 09:18 932

Cele mai mari zece plăţi realizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în perioada ianuarie 2011 – iunie 2013 totalizează peste 1,9 miliarde de euro, arată o analiză ZF pe baza informaţiilor transmise de-a lungul timpului de compania de drumuri.

Cea mai bine plătită companie în cei doi ani şi jumătate a fost Spedition UMB, firmă controlată de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu. Compania a încasat circa 424 de milioane de euro pentru lucrări precum construcţia autostrăzilor Moara Vlăsiei-Ploieşti sau Timişoara-Lugoj şi reabilitarea drumurilor naţionale 24, 2 sau 12.

În topul celor mai bine plătite zece companii de către CNADNR în ultimii doi ani şi jumătate figurează trei constructori români, care au încasat cumulat circa 684 de mil. euro, cât şi şapte constructori străini, care au primit de la compania de drumuri aproximativ 1,22 mld. euro, arată calculele ZF.

Citiţi mai multe detalii despre plăţile încasate de “greii şoselelor” pe www.zfcorporate.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO