Analiză

Cum stă România pe harta turistică din regiune şi care sunt top 3 destinaţii din fiecare ţară

Cum stă România pe harta turistică din regiune şi...

Autor: Cristina Roşca

07.09.2014, 12:05 2616

România primeşte anual 8 milioane de turişti (international arrivals), primele trei destinaţii – Bucureştiul, Braşovul şi Timişoara – atrăgând aproape jumătate din total, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la compania de cercetare de piaţă Euromonitor. Prin comparaţie, Cehia atrage peste 13 milioane de vizitatori, mai mulţi decât populaţia ţării, de 10,5 milioane.

Bucureştiul găzduieşte anual 2,44 milioane de turişti români şi străini, veniţi în Capitală fie pentru business fie pentru vacanţă, ei reprezentând o treime din numărul total de vizitatori pe care îi primeşte România. Deşi este de departe cel mai vizitat oraş din România, Bucureştiul se află mult în urma altor capitale din Europa Centrală şi de Est, precum Praga sau Budapesta, care primesc anual 5-6 milioane de vizitatori fiecare.

În continuare, cei mai mulţi vizitatori din Bucureşti sunt veniţi în scopuri de business şi mai puţini de vacanţă de tip city-break sau tur prin ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO