Analiză

Economia judeţelor la raport: În Mehedinţi şi Gorj, un angajat în privat întreţine un angajat la stat

Economia judeţelor la raport: În Mehedinţi şi Gorj,...

Autor: Adelina Mihai

24.06.2014, 00:07 3589

Lipsa investiţiilor din judeţe precum Mehedinţi, Gorj, Iaşi sau Vaslui a făcut ca în aceste zone numărul de angajaţi de la privat să fie de aproape egal sau doar două ori mai mare decât cel de la stat, arată datele centralizate de ZF pe baza informa­ţiilor furnizate de Inspecţia Muncii.

„Primarii trebuie să înţeleagă că numărul de investitori străini care vin în România este limitat şi de aceea trebuie să lupte pentru atragerea lor la ei în judeţ. Primarii oraşelor - reşedinţe de judeţ din Arad, Sibiu, Satu Mare sau Braşov ar trebui să fie lăudaţi pentru că au reuşit să atragă investiţii, iar cei aflaţi în coada clasamentului ar trebui arătaţi cu degetul“, a spus Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice.

La nivel naţional, patru din cinci angajaţi din România lucrează în mediul privat, potrivit Inspecţiei Muncii, care numără circa 4 milioane de salariaţi la privat şi aproximativ un milion de angajaţi la stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO