ZF 24

În şapte din cele opt regiuni, lider este o companie străină

În şapte din cele opt regiuni, lider este o companie...

Autor: Adelina Mihai

17.07.2013, 21:39 3392

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman din Bacău, sunt singurii antreprenori români  care conduc o companie-lider, în funcţie de cifra de afaceri din 2012, într-una dintre cele opt regiuni de dezvoltare a ţării.

Cu afaceri de 541 mil. euro anul trecut, Dedeman, cea mai mare companie din nord-estul ţării-  cea mai săracă zonă - are un volum de business de două-trei ori mai scăzut decât companiile-lider din zonele mai bogate.

Cum ar arăta economia României dacă s-ar reunifica cu Republica Moldova

Dacă în regiunea Bucureşti - Ilfov, unde nivelul PIB/capita este dublu faţă de media la nivel naţional, cea mai mare companie - OMV Petrom - are afaceri de peste 4,3 mld. euro, în regiunea centru, afacerile celei mai mari companii - E.ON Energie - depăşesc 1 mld. euro, în timp ce în Muntenia şi în regiunea de sud-est, afacerile Dacia, respectiv Rompetrol Rafinare, au depăşit pragul de 2 mld. euro anul trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO