Analiză

Infrastructura de schi din România: doar o pârtie are o lungime mai mare de 4 kilometri

Infrastructura de schi din România: doar o pârtie are o...
16.12.2017, 09:55 1037

Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au  o lungime totală de 164 de kilo­metri, dintre care două pârtii autorizate în acest an, însă care nu sunt omologate, potrivit datelor transmise către ZF de oficialii Ministerului Turismului.

Dintre acestea, doar 55 de pârtii din ţară au o lungime de peste un kilometru, doar două pârtii au peste trei kilometri lungime şi una singură sare de 4 kilometri lun­gime, arată datele din baza Ministerului Turis­mu­lui. Cele mai multe pârtii sunt foarte scur­te şi aşteaptă nin­sorile dat fiind că nu dis­pun de tunuri de zăpadă.

Cele două noi pârtii autorizate de minister în acest an sunt pârtia de pe Dealul Cocoşului din Bistriţa, cu o lun­gime de 1,2 kilometri, o investiţie de 5 milioane de euro făcută de autorităţile locale, pârtie care nu a fost încă omologată şi pe care nu se poate schia. O altă pârtie autorizată de minister este din judeţul Bihor, potrivit oficialilor ministerului. În acest an, bugetul ministerului pentru domeniul schiabil s-a ridicat la circa 17 milioane de lei, bani alocaţi pentru lucrări de modernizare la domeniul schiabil din Voineasa (Transalpina), Câmpu­lung Moldovenesc şi staţiunea Borsec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO