Analiză

România, să fii sănătoasă: Contractele păguboase, hiba sistemului sanitar

Autor: Pro TV

29.10.2010, 10:51 25

Managerii de spitale încheie contracte păguboase cu firmelerudelor în vreme ce spitalele au datorii de miliarde la furnizoriide medicamente. Ridicol este că şi dacă neregulile suntdescoperite, nimeni nu plăteste pentru scurgerile de bani. Când teloveşte boala, odată ajuns în spitalele româneşti ai totate şanselesă fii tratat. Cu indiferenţă. Cu lamentări, cu lipsuri, cu detoate la un loc.

Neregulile de la Spitalul Judeţean Vaslui

Spre exemplu, la Spitalul Judeţean din Vaslui, deşeurilemedicale sunt transportate la preţuri de lux de firma care aparţinefostei soţii a şefului serviciului administrativ.

Deşi toată lumea ştia de risipă, nimeni nu a luat nicio măsurăserioasă. Autoritatea pentru Monitorizarea Achiziţiilor a stabilitcă acolo se întâmplă lucruri necurate şi a dat o amendă. Nu celorresponsabili, ci evident spitalului, care va plăti tot din baniidestinaţi pacienţilor.

Spitalul a fost preluat în luna iulie de Consiliul Judeţean.Iniţial, l-a refuzat. Pentru că avea multe datorii, dar şi pentrucă acolo existau şi unele contracte dubioase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO