Analiză

Uitaţi de bănci: Plasamentele în teren agricol vor aduce câştiguri de 12% pe an

Uitaţi de bănci: Plasamentele în teren agricol vor aduce câştiguri de 12% pe an

Autor: Gabriel Razi

09.10.2011, 13:27 1236

Investiţiile în teren agricol vor aduce în viitorul apropiat câştiguri de 12% anual ca urmare a creşterii cererii pentru alimente la nivel mondial, potrivit estimărilor TIAA-CREF, cel mai mare fond de pensii private destinat mediului academic din Statele Unite cu active de 470 de milioane de dolari.

Acest fond de pensii private a investit deja 2,5 miliarde de dolari în 600.000 de hectare de teren agricol în Statele Unite, Brazilia şi Australia.

"Ne putem dubla cu uşurinţă suprafaţa de teren pe care o deţinem în acest moment", a spus Jose Minaya, director executiv al TIAA-CREF, citat de Bloomberg.

Plasamentele în teren agricol au atras în ultimul timp şi interesul unor mari investitori precum George Soros. Atractivitatea achiziţiilor de teren agricol este motivată de faptul că preţurile alimentelor se află la nivel record pe pieţele internaţionale ca urmare a creşterii populaţiei. Datele ONU arată că la nivel mondial numărul total al populaţiei va atinge în 2050 circa 9 miliarde de oameni, un plus de 2 miliarde faţă de prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO