Anuarul Business Construct 2013

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.
 
 
Adeziv nemtesc de neamt
 
 
18 CIMENT
Cu ochii pe infrastructura, dar noile autostrazi inca nu se vad
Piata de ciment, una dintre cele mai importante din industria materialelor de construct ii, va urma si anul acesta evolutia proiectelor de infrastructura.
 
 
22 POLISTIREN Numai sa nu scada:
Pentru constructii va fi cel mai greu an din ultimii sase Piata locala de polistiren va inregistra anul acesta o stagnare sau o crestere usoara, de cateva procente, in conditiile in care producatorii din domeniu se bazeaza in continuare pe reabilitarile termice.
 
 
26 CARAMIZI Stagnarea ar insemna un semnal pozitiv
Vanzarile de caramizi vor ramane anul acesta la un nivel similar cu cel din 2012, spun la unison producatorii de profil, care apreciaza ca in piata va continua si anul acesta razboiul preturilor.
 
 
28 GIPS-CARTON
In sapte ani trebuie reabilitate 85% dintre case. E loc de crestere
Producatorii de placi de gips-carton estimeaza ca piata de profil a ramas pe minus anul trecut in volum, pe fondul contextului economic actual si al situatiei din sectorul constructiilor.
 
 
30 PAVAJE In nuante diferite
Producatorii de pavaje au estimari diferite cu privire la evolutia si valoarea pietei in 2012, dar sunt in general optimisti privind dinamica vanzarilor in acest an.
 
 
32 TERMOPANE Cand revin in fruntea listei de achizitii?
Piata de tamplarie termoizolanta sau a „termopanelor“, cum este mai simplu denumita, este departe in prezent de nivelul de un miliard de euro atins in 2007.
 
 
44 FOTOREPORTAJ Cine (nu) mai construieste in Capitala
Vremea calda de la acest inceput de an i-a ajutat in special pe dezvoltatorii de birouri din Bucuresti sa fie cu adevarat activi pe santiere, in timp ce marile proiecte de infrastructura din oras bat pasul pe loc.
 
 
50 INFRASTRUCTURA
Autostrazile la raport: pe ce am platit 1 miliard de euro
Anul acesta ar trebui, cel putin potrivit situatiilor de pe hartie, sa fie taiate panglici pentru inca 250 de kilometri de autostrazi, pentru care deja au fost cheltuite fonduri de un miliard de euro.
 
 
54 LEMN Din Romania in toata lumea
Industria lemnului, disputata in principal de jucatori austrieci, va traversa un an 2013 bun daca analizam bugetele principalelor companii.
 
 
58 EXTERN Perdantii pariului pe infrastructura
Lucrarile de infrastructura au permis multor companii de constructii din Europa Centrala si de Est sa-si continue activitatea si au salvat zeci de mii de locuri de munca dupa ce criza a sters in ultimii ani o parte semnificativa din investitiile private. Dependenta de o singura sursa de venit, adica statul, s-a dovedit insa riscanta pentru multi constructori din regiune, care au ajuns acum in pragul falimentului.
 
 
64 JURIDIC
De ce nu este necesara autorizatia de construire in cazul drumurilor forestiere
 
 
 
 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO