Austria

Porsche România rămâne cel mai mare importator auto

Porsche România rămâne cel mai mare importator auto

Autor: Bogdan Alecu

26.10.2011, 00:06 597

Porsche Holding Austria, unul dintre cei mai mari dealeri şi importatori ai concernului Volkswagen la nivel european, deţine pe piaţa locală Porsche România, cel mai mare impor­tator auto, care în 2007 şi 2008 a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ un miliard de euro, cel mai ridicat nivel atins vreo­dată de un importator, şi Porsche Inter Auto, reţeaua de retail care deţine cinci centre auto.

În acest an Porsche România vizează o creştere de 6% a vânzărilor la un volum de 22.500 de autovehicule, în condiţiile unei pieţe auto locale care va continua declinul pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

În ceea ce priveşte dealerii, în prezent Porsche România are o reţea formată din 95 de puncte de vânzare, similară cu cea a Automobile Dacia.

Pe fondul crizei, un singur dealer a renunţat la activitate, urmând ca acesta să revină atunci când piaţa o va permite, potrivit oficialilor importatorilor.

În acelaşi timp, Porsche România a autorizat doi dealeri noi, unul pentru Volkswagen şi un altul pentru Skoda.

În prezent Porsche Inter Auto menţine în stare de conservare dealerul Pipera 2, unde vor fi comercializate mărcile de lux ale grupului - Audi, Bentley, Porsche şi Lamborghini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO