Auto

13 aspecte de verificat la achiziţionarea unei maşini second-hand

13 aspecte de verificat la achiziţionarea unei maşini...

Autor: ProMotor

12.09.2015, 09:00 7961

V-aţi stabilit un buget şi sunteţi gata să investiţi bani într-o maşină la mâna a doua, dar achiziţionarea unui model second-hand nu e chiar floare la ureche. Iată 13 puncte pe care trebuie să le aveţi în vedere pentru a nu fi păcăliţi de samsarii de maşini rulate.

Pentru că achiziţionarea unui model second-hand poate da bătăi de cap multora, ne-am gândit că nu ar strica o listă care să puncteze câteva aspecte vitale de luat în seamă înainte de a bate palma. Deşi suntem convinşi că mulţi dintre voi ştiţi deja câteva din sfaturile de mai jos (majoritatea fiind logice şi de bun-simţ), o reîmprospătare a memoriei nu strică niciodată.

1. Verificaţi cu atenţie starea generală a maşinii: inspectaţi caroseria la lumină bună, nu într-un garaj întunecat, unde eventualele zgârieturi şi defecte nu sunt foarte vizibile. De asemenea, asiguraţi-vă că evaluaţi o caroserie uscată, deoarece apa poate ascunde eventualele imperfecţiuni. Nu uitaţi nici de portiere şi de capota motorului şi a portbagajului, aşa că verificaţi temeinic dacă acestea se închid corect. 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO