Auto

8 motive pentru a cumpăra o maşină cu motorizare diesel

8 motive pentru a cumpăra o maşină cu motorizare diesel

Autor: Octavian Calei

25.08.2013, 18:35 14667

Motoarele diesel, dezagreate mult timp pentru zgomotul produs şi considerate a fi murdare, încep să pătrundă pe piaţa americană din ce în ce mai mult, dealerii previzionând că numărul acestora se va dubla pe şosele până în 2018, arată un studiu al LMC Automotive, citat de Business Insider.

Maşinile cu motor diesel deţin numai 3,2% din piaţa auto din SUA, aproape cât hibridele. Oferta de modele dotate cu motoare diesel se va tripla până în 2017, potrivit analiştilor.

Iată 8 argumente pro motorizărilor diesel:

1. Diesel-ul nu mai este „murdar şi zgomotos”

Datorită noilor tehnologii şi tranziţiei la motorina cu nivel foarte redus de sulf, maşinile sunt mai silenţioase şi nu mai scot atât fum

2. Mai multă putere

Camioanele funcţionează cu motoare diesel deoarece sunt mai puternice, oferind un cuplu mai bun.

3. Nemţii le folosesc

În 2011, vânzările de maşini diesel au reprezentat 51,8% din piaţa europeană, potrivit Departamentului de Energie al SUA. 41,9% din maşinile vândute în Germania în acel an au fost diesel. Germanii, care au acces la Autobahn, optează pentru motorină în detrimentul benzinei.

4. Maşinile diesel se devalorizează mai greu

Potrivit unei firme de cercetare, ALG, maşinile diesel compacte îşi păstrează 63% din valoare după 3 ani, în timp ce automobilele pe benzină ajung la 53% iar cele hibride la 55% din preţul de achiziţie în aceeaşi perioadă. Motivele pentru care dieselul se devalorizează mai greu sunt oferta mai mică a modelelor diesel de pe piaţă şi consumul redus.

5. Alimentaţi mai rar

Deşi motorina este mai scumpă decât benzina, aceasta este cu 25-30% mai eficientă din punct de vedere energetic. Noul BMW 328d are un consum mai redus decât un Smart fortwo coupe pe benzină şi produce 180 de cai putere în comparaţie cu cei 70 ai micului model de oraş.

6. Diferenţa pentru o maşină diesel faţă de una pe benzină este mai mică decât în cazul modelelor hibride sau electrice

Potrivit datelor LMC Automotive, maşinile cu motorizare diesel costă în medie cu 2.500 de dolari mai mult decât cele pe benzină. Pentru o maşină hibridă, diferenţa este de 4.100 de dolari iar pentru una electrică, 13.000 de dolari.

7. Găsiţi mai uşor staţii de alimentare

Problema cu maşinile electrice este că infrastructura pentru încărcarea bateriilor este încă la început. Motorina poate fi găsită la orice benzinărie.

8. Maşinile diesel câştigă maratoanele de 24 de ore Le Mans

Începând din 2006, toate maşinile care au câştigat faimoasa cursă de rezistenţă, au fost cele cu motoare diesel: Audi R10 TDI, Peugeot 908 HDi FAP, Audi R15 TDI plus, Audi R18 TDI şi Audi R18 e-tron quattro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO