Auto

A fost emis certificatul de urbanism pentru tronsonul din jud.Vâlcea al autostrăzii Sibiu - Piteşti

A fost emis certificatul de urbanism pentru tronsonul din...

Autor: Ionut Jifcu

27.07.2017, 15:33 5191

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat certificatul de urbanism pentru sectorul vâlcean al autostrăzii Sibiu-Piteşti, solicitat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit documentaţiei tehnice, Autostrada Sibiu-Piteşti intră pe teritoriul judeţului Vâlcea la kilometrul 25 + 500, în comuna Câineni, continuă pe Valea Oltului şi apoi pe Valea Băiaşului, până la ieşirea din comuna Perişani, în zona kilometrului 63.

Potrivit Compartimentul Comunicare, Relaţii Publice al CJ Vâlcea, valabilitatea certificatului este de 24 de luni, cu posibilitatea de prelungire.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), se arată într-un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, prevedea investiţii de 1,6-1,8 miliarde de euro.

Master Planul General de Transport, adoptat prin HG 666/2016 în toamna trecută, arată că Autostrada Sibiu-Piteşti necesită investiţii de 1,6-1,8 miliarde de euro şi urma să fie finanţată din fonduri europene în proporţie de 75%.

„Faţă de studiul de fezabilitate realizat în anul 2008 s-au efectuat o serie de revizuri, pricipalele constând în reinvestigarea terenului şi studierea mai multor variante de coridoare posibile de traseu cât mai optime având în vedere constrângerile zonei atât din punct de vedere topografic, geografic, geotehnic, hidrografic, a declarării unor noi situri protejate natural şi cultural, cât şi a dezvoltărilor socio-economice şi a creşterii considerabile a traficului, atât cel de mărfuri cât şi cel turistic şi de pasageri”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului normativ.

Data limită până la care se pot trimite - la Ministerul Transporturilor - propuneri şi observaţii pe marginea proiectului normativ este 28 iulie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO