Auto

Afacerile Carrefour au sărit de 8,3 mld. lei anul trecut, după o creştere de 10%, dar profitul a rămas constant

Afacerile Carrefour au sărit de 8,3 mld. lei anul...

Autor: Cristina Roşca

26.05.2017, 13:50 506

Grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu aproape 300 de magazine sub mai multe formate, a terminat anul trecut cu afaceri de 8,3 mld. lei, în urcare cu circa 10% faţă de anul anterior. Cifra de afaceri cuprinde rezultatele a trei companii, cea care operează hipermarketurile şi proximitatea, cea care încă operează reţeaua preluată de la Billa şi entitatea juridică ce administrează supermarketurile Market.
Profitul cumulat a ajuns la 137,9 mil. lei, aproape la acelaşi nivel cu 2015 în contextul în care doar compania Carrefour România a fost pe plus, celelalte două fiind pe pierderi. În 2015 toate trei entităţile juridice postau profit net. Carrefour România este compania care administrează supermarketurile şi proximitatea.
Ca număr de salariaţi, francezii s-au apropiat în 2016 de pragul de 15.000 de oameni, consolidându-şi poziţia în topul celor mai mari angajatori din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO