Auto

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în aprilie cu 5,6%, iar serviciile de piaţă cu 13,7%

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în...

Autor: Cristina Bellu

15.06.2017, 09:29 109

Cifra de afaceri din comerţul  cu  autovehicule a crescut în aprilie cu 5,6%, faţă de luna similară a anului trecut, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a majorat cu 13,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comerţul auto a crescut cu 12,7%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei cu 11,2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. 

Creşterea afacerilor din comerţul auto au avansat datorată creşterilor înregistrate la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+16,0%),  comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+13,5%), comerţul cu autovehicule (+4,7%)  şi la comerţul cu piese şi accesorii  pentru autovehicule (+2,8%).

În cazul activităţii de servicii de piaţă prestate populaţiei, avansul a fost susţinut de activităţile de  jocuri  de noroc şi alte activităţi recreative (+27,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+14,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,9%) şi de  la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor  şi blǎnurilor (+3,6%). Scăderi s-au înregistrat la  serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-17,4%).

Comparativ cu luna martie 2017, afacerile din comerţul auto au scăzut în aprilie 2017 cu 12,9% ca serie brută şi cu 1,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO