Auto

Aglomeraţie în porturile româneşti: Traficul de mărfuri a crescut cu peste 15%

Aglomeraţie în porturile româneşti: Traficul de...

Autor: Cătălin Legănel, Mediafax

18.04.2018, 11:09 565

Creşteri semnificative s-au înregistrat în cazul produselor petroliere, a petrolului brut şi a minereurilor şi deşeurilor feroase şi neferoase.

Potrivit Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, traficul total de mărfuri înregistrat în primul trimestru al acestui an în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia a fost de 13,35 milioane de tone, cu 15,3 la sută mai mult decât în primul trimestru al anului trecut, când s-au înregistrat 11,57 milioane de tone.

”Din traficul total înregistrat în primul trimestru al anului, traficul maritim a fost 11 milioane de tone, iar cel fluvial a reprezentat 2,32 milioane de tone. Pentru traficul maritim, creşterea în perioada analizată reprezintă 17,8 la sută, iar pentru cel fluvial 4,7 la sută”, spun reprezentanţii companiei.

Creşteri semnificative de trafic s-au înregistrat în cazul produselor petroliere, petrol brut, minereuri şi deşeuri de fier şi neferoase şi combustibili minerali solizi.

”A scăzut traficul de cereale, la 2,87 milioane de tone de la 3,45 milioane de tone în primul trimestru 2017, dar aici trebuie să ţinem cont de faptul că o parte din producţia de cereale a anului trecut se află încă în depozite, în aşteptare, urmând să plece la export”, arată sursele citate, care precizează că în ceea ce priveşte traficul de containere, acesta a fost apropiat de cel înregistrat în primul trimestru al lui 2017.

În primul trimestru al acestui an au ajuns în porturile maritime româneşti 2.486 de nave, reprezentând un plus de 4,63 la sută faţă de perioada similară a anului trecut, dintre care 955 maritime şi 1.531 fluviale.

”Subliniem faptul că se păstrează tendinţa de creştere a numărului de nave maritime de mare capacitate care sosesc în portul Constanţa. Astfel, au fost înregistrate 132 de portcontainere, 130 de vrachiere şi 181 tancuri”, au mai precizat reprezentanţii CN APM SA Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO