Auto

ALD Automotive livrează primul BMW i8 în regim de leasing operaţional

ALD Automotive livrează primul BMW i8 în regim de...

Autor: Bogdan Alecu

23.11.2015, 11:10 1513

Compania de leasing operaţional ALD Automotive, al doilea cel mai mare jucător de pe această piaţă după Leaseplan, a livrat primul BMW i8 în regim de leasing operaţional pe piaţa locală. Compania nu a precizat către ce companie, precizând ca este „una de top”. Anterior, ALD Automotive a mai livrat patru automobile electrice Renault ZOE către Orange.

“Pentru ALD Automotive, livrarea noului hibrid este un pas foarte important în acţiunile de susţinere a comportamentelor ecologice în rândul clienţilor noştri de leasing operaţional. Dorim să aliniem România la tendinţele europene, printr-o înverzire cât mai mare a parcurile auto. Suntem încântaţi să constatăm o deschidere din ce în ce mai mare din partea clienţilor noştri locali şi sperăm că în scurt timp livrările de flote eco să devină o obişnuinţă şi la noi.” declară Shane Dowling, Director General ALD Automotive România.

Odată cu 16 noiembrie, România a devenit a 50-a piaţă oficială pentru BMW i, gama de modele revoluţionare ale mărcii BMW. Aceasta propune două modele, modelul electric dedicat aglomeraţiilor urbane BMW i3 şi sportiva revoluţionară plug-in hybrid BMW i8. Noile modele, dezvoltate de la zero, vin cu o platformă absolut nouă, care îmbină un şasiu din aluminiu şi o structură a caroseriei integral din fibră de carbon, şi deschid astfel calea unei noi generaţii de automobile.

BMW i8 este un automobil sport care accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 4,4 secunde, alături de un consum comparabil cu cel al unei compacte de oraş. În plus, modelul dispune de resurse pentru a rula în mod electric pe distanţe de peste 30 km cu o viteză maximă de 120 km/h, dar şi de posiblitatea de a reîncărca bateria din mers pentru a asigura o deplasare preponderent electrică în mediul urban.

Sistemul hibrid plug-in al BMW i8 cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri, tehnologie BMW TwinPower Turbo - dezvoltă 170 kW/231 CP şi un motor electric sincron ce oferă 96 kW/131 CP şi 250 Nm, pentru o putere totală 266 kW/ 362 CP.

BMW i8 adaugă la gama BMW i şi mai multe premiere tehnologice – de la prima implementare de serie a farurilor Laser, la o gamă extinsă de materiale ultrauşoare, cum ar fi exoticul “gorilla glass” pentru lunetă. Caroseria cu design spectaculos asigură un coeficient aerodinamic imbatabil în segmentul automobilelor sport, de numai 0.26, cu aproximativ 20% mai bun decât orice model sport comparabil, deşi modelul nu foloseşte niciun element activ de caroserie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO