Auto

Americanii de la Federal Mogul cresc la peste 60 mil. euro investiţia în fabrica din Ploieşti

Americanii de la Federal Mogul cresc la peste 60 mil....

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2014, 00:06 914
Federal Mogul Motorparts, producătorul american de componente pentru şasiu, sistem de frânare şi alte componente after-market, care a preluat în acest an fabrica Honeywell din Ploieşti, va extinde programul de investiţii început de Honeywell în fabrica de plăcuţe de frână şi va ajunge anul vi­itor la 340 de salariaţi.
 
 „Cand Honeywell a demarat construcţia fabricii era vorba de o investiţie de 57 mil. euro şi 300 de locuri de muncă, dar noi extindem această investiţie şi numărul locurilor de muncă de acolo. În prezent avem 271 de angajaţi, dar numărul tot urcă deoarece realizăm angajări în fiecare lună, atât muncitori, cât şi personal specializat. Din acest motiv, până la finalul anului viitor vom ajunge la un total de 340 de salariaţi, faţă de 300 cât era vorba iniţial“, a spus Neville Rudd, vicepreşedinte în cadrul Federal Mogul, responsabil de producţie la nivel global.
 
„Valoarea ajutorului de stat primit pentru investiţie rămâne la acelaşi nivel, respectiv 16 mil. euro. Ajutorul de stat depinde nu numai de investiţie, ci şi de locuri de muncă, producţie, contribuţii prin taxe către economia locală şi taxele plătite, pe care le vom realiza. Noi deja am depăşit investiţia promisă în acel acord pentru ajutorul de stat. Îndeplinirea criteriului de volum va depinde de piaţă, dar nu vor fi probleme în îndeplinirea acestora“, a subliniat Rudd.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO