Auto

Andi Iancu, Agil Trans: Eu vreau să-mi dezvolt businessul, dar nu mă simt deloc ajutat de către stat

Autor: Cătălina Butan

24.10.2014, 00:05 771
Construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti reprezintă o necesitate pentru transportatori, motiv pentru care ar trebui să se regăsească pe primul loc pe lista autorităţilor locale, este de părere Andi Iancu, proprietarul companiei de transporturi rutiere de mărfuri Agil Trans. 
 
„Urgenţa numărul unu pentru transportatori este autostrada Piteşti–Sibiu. Recent au fost probleme pe Valea Oltului, iar circulaţia pentru traficul autovehiculelor de peste 7,5 tone a fost interzisă. Pentru mine ca transportator, într-o economie în care fiecare minut a ajuns să conteze, o astfel de decizie are un impact puternic negativ. Nu pot să-i spun clientului meu că nu am ajuns la destinaţie la timp, pentru că pe el nu îl interesează. Marfa lui trebuie să ajungă la ora stabilită. Eu sunt obligat să ocolesc pe o altă rută, iar asta mă costă timp, bani, pentru care nu răspunde nimeni“, a spus Iancu la ZF Live.
 
În varianta actuală a Master Planului de Transport, document strategic care va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi, tronsonul Sibiu – Piteşti, de 115 km, una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, promisă de autorităţi, figu­rează ca viitor drum expres. Potrivit mi­nistrului transporturilor Ioan Rus, mo­dernizarea şoselei la profil de autostradă este posibilă abia după 2020.
 
Agil Trans, care are o flotă de 16 maşini dintre care 13 sunt camioane, şi în jur de 20 de angajaţi, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 700.000 de euro şi o marjă de profit de 7-10%. Compania înfiinţată în 2005 operează transporturi rutiere de mărfuri, în special de electrocasnice, pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO