Auto

Antreprenorii nu se lasă înfrânţi: şase din zece afaceri de familie văd creşteri în următorii cinci ani

Antreprenorii nu se lasă înfrânţi: şase din zece...

Autor: Dana Ciriperu

17.10.2014, 10:58 3616
Trei din patru afaceri antreprenoriale româneşti spun că au înregistrat o creştere a  cifrei de afaceri în ultimul an financiar, dar acţionarii şi managerii sunt preocupaţi de situaţia economică generală şi de înăsprirea competiţiei, arată rezultatele celei mai recente ediţii a sondajului global PwC Family Business Survey.
 
Studiul realizat de PwC cuprinde un eşantion global de 2.378 de proprietari şi directori de afaceri de familie din peste 40 de ţări, inclusiv România. Companiile ana­lizate au afaceri mai mari de 5 milioane de dolari, iar anul acesta valoarea cumu­lată a cifrei de afaceri a companiilor incluse în sondaj depăşeşte 500 de miliarde de dolari.
 
Potrivit studiului, 62% dintre res­pondenţii români se aşteaptă la o creştere constantă a afacerii lor în următorii cinci ani, iar alţi 13% mizează pe o creştere ra­pidă şi agresivă. La nivel global, ponderea celor care au ambiţii de creştere agresivă este de 15%.
 
„Este clar că au apărut noi provocări la orizont pentru afacerile de familie: con­textul economic este mai dificil, competiţia mai agresivă, presiunea asupra preţurilor este în creştere, iar schimbările se produc cu o viteză din ce în ce mai mare. Cu toate acestea, afacerile antreprenoriale dau do­vadă de rezistenţă şi de capacitate de adap­tare, ele fiind fundamentul unei creşteri economice sănătoase”, a spus Alexandru Medelean, liderul echipei de servicii integrate pentru antreprenori şi afaceri de familie din cadrul PwC
România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO