Auto

Audi recheamă în service 850.000 de automobile A4, pentru probleme la airbaguri

Audi recheamă în service 850.000 de automobile A4,...

Autor: Anca Dumitrescu

23.10.2014, 21:01 278

Audi, divizie a grupului Volkswagen, a precizat că problema nu are legătură cu airbagurile defecte fabricate de compania japoneză Takata, care a dus la rechemarea la nivel mondial a milioane de vehicule, de către mai multe companii.

Un purtător de cuvânt al Audi a precizat că sunt analizate mai multe accidente, el precizând că producătorul auto german nu are cunoştinţă despre răniri sau decese produse din cauza defecţiunii airbagurilor.

În Statele Unite, agenţia pentru siguranţa traficului rutier a extins miercuri un avertisment la nivelul a 7,8 milioane de vehicule echipate cu airbaguri defecte fabricate de compania Takada, solicitând ca maşinile să fie chemate în service de către producătorii auto.

Instituţia a precizat într-un comunicat că cere proprietarilor vehiculelor respective, fabricate în perioada 2000-2007, între care să află modele de lux ale Lexus şi BMW, să le verifice cât mai curând posibil. Un avertisment făcut luni de agenţie se referea la 4,74 milioane de vehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO