Auto

Avis România cumpără o flotă de 15 maşini hibride de la Toyota, prima de pe piaţa locală de rent-a-car

Avis România cumpără o flotă de 15 maşini hibride de...

Autor: Cristina Bellu

18.07.2017, 12:53 479

Toyota, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, a început livrarea a 15 unităţi Yaris Hybrid care vor completa flota de rent-a-car a companiei Avis România. Acestea vor constitui prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid pe piaţa locală.

Prin intermediul vânzărilor de maşini hibride pe care le-am avut în ultimii ani, am reuşit să contribuim la reducerea impactului negativ asupra mediului. Ne bucurăm că astfel am crescut prezenţa noastră în flote cu acest sistem avansat de propulsie, inclusiv în zona de rent-a-car, cu atât mai mult cu cât aceasta este şi o premieră pentru piaţa din România. Ne propunem să continuam astfel de investiţii şi parteneriate importante, care să ajute atât la protecţia mediului înconjurător, cât şi la satisfacerea unui număr cât mai mare de clienţi care îşi doresc să beneficieze de avantajele unei maşini hibrid”, este de părere Edit Tarcolea, Director General Toyota România.  

Sistemul hibrid de propulsie aduce cu el numeroase avantaje, printre care economisirea combustibilului, costuri reduse de exploatare, precum şi avantaje financiare şi fiscale.

Avis România are capacitatea şi resursele necesare implementării şi dezvoltării unui sistem de utilizare a flotelor ecologice. Viziunea, transparenţa si orientarea către client rămân esenţiale pe o piaţă foarte concurenţială, cum este cea a închirierilor auto. Obiectivul nostru este ca prin diversificarea flotei să avem o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, faţă de 7,4 milioane euro înregistrată anul trecut”, a spus Adrian Hălmăgean, director executiv al Avis România.

Compania a iniţiat în 2017 un proiect de ecologizare a flotei, primul pas fiind realizat prin achiziţionarea a 15 unităţi Toyota Yaris Hybrid, urmând ca până la finele  anului flota să fie completată şi cu 10 maşini electrice.

În primul semestru, Toyota a vândut 791 de unităţi hibride, faţă de 192  în aceeaşi perioadă a anului 2016, conform raportului APIA. Dintre acestea, cele mai multe, atât anul acesta, cât şi anul trecut, sunt reprezentate de modelul Yaris Hybrid (32% în acest an), fiind cel mai performant hibrid din zona B2B, în special din cea a flotelor.

Sistemul hibrid de la Toyota include două surse de putere combinate pentru a asigura propulsia. Astfel, prin motorul termic (pe benzină) şi motorul electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO