Auto

Banca Mondială vine în ajutorul Guvernului: În sfârşit vom avea autostrada Ploieşti-Braşov

Banca Mondială vine în ajutorul Guvernului: În...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

13.12.2017, 08:45 1969

Banca Mondială va oferi asistenţă pentru implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov, în urma întâlnirii care a avut loc marţi la Guvern, la care au participat şi miniştrii Transporturilor, Finanţelor, Justiţiei şi Fondurilor Europene, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.  

„Ministrul Transporturilor nu a putut participa marţi, la Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor, unde s-a discutat Proiectul de buget pentru 2018, pentru că la acea ora se afla alături de premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria. Discuţiile de la Guvern au fost purtate cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, în contextul în care oficialii Băncii şi-au arătat interesul de a sprijini construcţia Autostrăzii Ploieşti-Braşov”, au declarat sursele menţionate.

La întâlnire au mai participat: vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

În luna octombrie, oficialii români şi cei ai Băncii Mondiale au discutat despre măsurile necesare demarării proiectului de infrastructură, convenindu-se înfiinţarea unui Comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Marcel Ciolacu, şi o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

Joi, ministrul Transporturilor va fi prezent la şedinţa celor două comisii reunite din Parlament, până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018, au precizat sursele citate.

PNL şi USR i-au cerut, marţi, ministrului Transporturilor, Felix Stroe, să demisioneze, după ce a lipsit de la dezbaterea proiectului de buget pe anul 2018 pentru Ministerul Transporturilor, Comisiile reunite de Transport ale Parlamentului avizând favorabil proiectul de buget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO