Auto

BMW anunţă de 1 aprilie proiectul unei fabrici la Băicoi, pentru maşini D.U.B.A. cu tehnologia F.O.C.A.

BMW anunţă de 1 aprilie proiectul unei fabrici la Băicoi, jud. Prahova pentru maşini D.U.B.A. cu tehnologia F.O.C.A.

Autor: Bogdan Alecu

01.04.2011, 13:42 638

"BMW a anunţat oficial într-o conferinţă extraordinară de presăextinderea gamei cu o nouă categorie de automobile şi pregătireaunei unităţi de producţie în România". Aşa începe un comunicattransmis de BMW ca parte a glumelor "organizate" de 1 aprilie, ziuapăcălelilor.

Potrivit comunicatului, BMW are o tradiţie puternică în adeschidere noi segmente de automobile. A fost cazul, de fiecaredata pentru modelele din gama BMW X (X5, X3, X6 şi X1), BMW Seria 5GranTurismo sau BMW Seria 1 Coupe şi Cabriolet, fiecare inaugurândo nouă categorie de automobile premium. Acum, BMW intră încă o datăpe un nou teritoriu cu BMW Driver Utility Basic Automobile(D.U.B.A.).

Noul model vine şi cu o tehnologie inovatoare de propulsie: esteechipat cu şase roţi, dintre care cele din mijloc sunt roţilemotoare, în timp ce roţile spate şi faţă sunt roţi directoare.

După inovaţiile în ceea ce priveşte folosirea de materialeultra-uşoare anunţate pentru modelele electrice BMW i3, prinfolosirea unei caroserii din CFRB (Carbon Fiber Reinforced Plastic)şi un şasiu din aluminiu, BMW deschide noi frontiere în folosireaprin tehnologia F.O.C.A. (Fabricat Original cu Aluminiu). Folosireainteligentă a aluminiului are derept consecinţă obţinerea unei masedeosebit de reduse care contribuie atât la reducerea consumului şiemisiilor, în concordanţă cu strategia BMW EfficientDynamics,precum şi la o dinamică de excepţie.

Informaţii despre designul noului model şi motorizări vor fianunţate la o dată ulterioară, însă este cu siguranţă vorba de unautomobil de dimensiuni generoase care va putea să acomodeze unşofer şi cinci pasageri pentru a asigura nevoile de mobilitateurbană şi nu numai.

în cadrul conferinţei de presă a fost anunţat şi faptul că va fideschisă o nouă facilitate care să răspundă solicitărilortehnologice pe care le aduce noul model. Locaţia aleasă a fostRomânia, baza industrială a oraşului Băicoi, judeţul Prahova.Apropierea de capitală şi accesul la o bază industrială vastă,precum şi infrastructura excelentă au fost criteriile de selecţiepentru Băicoi. Investiţia anunţată pentru dezvoltarea noii baze deproducţie va fi de 750 milioane de euro şi va deschide în primăfază peste 1500 locuri de muncă. Este aşteptat ca lucrările săînceapă în această vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO