Auto

BMW-ul de băgat în priză iese pe piaţă în 2013, după investiţii de peste 500 mil. euro

BMW-ul de băgat în priză iese pe piaţă în 2013, după investiţii de peste 500 mil. euro - galerie FOTO

Autor: Radu Racu

05.11.2010, 17:46 40

Cel mai mare constructor de automobile de lux din lume vacheltui circa 530 de milioane de euro în următorii trei ani pentrudezvoltarea unui model cu alimentare electrică, în încercarea de aţine pasul cu tendinţele din industrie, scrie Bloomberg.

Compania germană a început să-şi extindă uzina de la Leipzigpentru producerea în serie a modelului poreclit Megacity.

Norbert Reithofer, directorul general al grupului BMW, adeclarat că noua maşină va "revoluţiona" producţia de automobile,fiind primul model cu caroserie din carbon pentru pasageri,similară celei folosite în Formula 1.

BMW a format anul trecut un joint-venture cu SGL Carbon, cel maimare furnizor de produse din carbon şi grafit la nivel mondial,pentru construcţia unei fabrici de 100 de milioane de dolari înMoses Lake, Washington, unde va fi fabricat materialul necesarmodelului Megacity.

Acţiunile constructorului bavarez de automobile se află într-ocontinuă creştere în ultimii ani, în ciuda turbulenţelor cauzate decriza globală, pentru anul acesta avansul cumulat fiind de 70%.Valoarea de piaţă a companiei conform cotaţiilor de la bursă, estede 35 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO