Auto

BMW va lansa 15 noi modele în acest an, ţintind noi vânzări record

BMW va lansa 15 noi modele în acest an, ţintind noi...

Autor: Anca Dumitrescu

12.01.2015, 19:58 921

"Suntem optimişti că 2015 va continua ritmul din anii precedenţi, iar vânzările vor creşte. Pe ansamblul Europei, vânzările ar trebui să continue să îşi revină, în special pe pieţele din sudul continentului, care pornesc de la un nivel extrem de scăzut", a declarat Ian Robertson, director de vânzări şi marketing al BMW.

Producătorii de automobile de lux BMW, Mercedes-Benz şi Audi concurează pentru poziţia de lider mondial pe segmentul premium, deţinută de BMW din 2005.

Audi, divizie a grupului Volkswagen, aflată pe locul al doilea pe piaţă, a redus anul trecut diferenţa faţă de BMW şi intenţionează ca în următorii cinci ani să investească 24 de miliarde de euro în tehnologie şi producţie, în încercarea de a urca pe primul loc în funcţie de vânzări, până în 2012.

Pe lângă redresarea din Europa, de la un minim al ultimelor două decenii, BMW anticipează continuarea creşterii pe pieţele din Statele Unite şi Asia.

Vânzările BMW au totalizat anul trecut 2,12 milioane de automobile, inclusiv vehicule Mini şi Rolls-Royce, în creştere cu 7,9% comparativ cu 2013.

Brandul BMW a consemnat o creştere de 9,5% a livrărilor, la 1,81 milioane de automobile.

Vânzările Audi au avansat cu 11%, la un nou record de 1,74 milioane de vehicule, iar decalajul faţă de BMW s-a redus de la 79.658 unităţi la 70.619 unităţi.

Audi va spori presiunea asupra BMW cu ajutorul lansării unei versiuni modernizate a SUV-ului Q7, care poate atinge 100 de kilometri pe oră în doar 6,1 secunde şi care va concurea popularul X5 al BMW.

Mercedes-Benz, aflată pe locul al treilea, a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a vânzărilor, de 13%, la 1,65 milioane de vehicule. Compania a lansat modelul GLE Coupe la salonul auto de la Detroit. SUV-ul va concura cu BMW X6.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO