Auto

Bosch: Inginerii români proiectează la Cluj softul pentru maşinile care se vor conduce singure

Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al grupului Bosch în România

Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al grupului Bosch în România

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2014, 00:07 463

Grupul Bosch, una dintre cele mai mari companii care acti­vează în industria tehno­lo­gică şi cea de servicii la nivel mondial, a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 212 mil. euro, în creştere cu 18% de la 180 mil. euro în 2012, potrivit datelor companiei.

„Pe total business mondial 65% din cifra de afaceri reprezintă partea legată de industria auto. În România suntem aproape de această cifră. În 2013 spre exemplu in­dus­tria auto ne-a ajutat mult şi sperăm ca şi în 2014 să beneficiem de pe urma revenirii indus­triei auto. După cum a început anul, ne putem aştepta la o creştere de două cifre, de peste 10% în 2014. Este greu de estimat pentru întreg anul deoarece sunt eveni­mente care se petrec cu o viteză foarte mare“, a spus Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi re­prezentant al grupului Bosch în Ro­mâ­nia.

Boldijar, 53 de ani, a fost numit în funcţia de conducere în primăvara acestui an, aceasta fiind cea mai înaltă funcţie ocu­pată de un român în cadrul unui pro­du­că­tor de componente de talia Robert Bosch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO