Britanicii de la Faist au crescut cu 25% capacitatea fabricii de componente din Oradea

14 feb 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului britanic Faist, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 83 mil. euro, mai mult cu 15% faţă de anul anterior, şi cu o creştere de 25% a capacităţii de producţie în com­paraţie cu 2015. 

Capacitatea anuală de producţie a companiei este de 6.500 de tone de alu­miniu turnat şi prelucrat. Faist Me­katronic produce la Oradea piese turnate din aluminiu, avand proiecte în infrastructura telecom, pentru Ericsson, Nokia, Kathrein, dar şi proiecte în industria auto pentru Mahle, Borg Warner, Hella, Konsberg, Brose, Eaton, Wabco, Schaeffler sau grupul Magna, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

"Operăm într-o industrie în creştere, iar divizia din care facem parte este prezentă în principalele zone geografice, din Europa pană în Asia şi America. Este foarte important ca 2017 să fie un an în care să integrăm rezultatele din ultimii ani şi să continuăm cu implementarea strategiei de creştere a volumului produs pentru clienţii din industria automotive", a declarat pentru ZF Transilvania Cornel Gregus, plant manager la Faist Mekatronic.

Fabrica deţinută de britanici la Oradea are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, Faist Mekatronic fiind una dintre cele mai mari companii din Bihor, judeţ unde domină industria componentelor şi cea a încălţămintei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2017

 
Cuvinte cheie:
oradea
, crestere
, capacitate
, componente
, marea britanie
, fabrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide