Auto

Disperarea companiilor din IT: Ca sa-i reţină, firmele din IT oferă angajaţilor de top maşini de lux ca bonus. "Maşinile premium din flota multinaţionalelor reprezintă o unealtă motivaţională la care apelează tot mai multe companii"

Disperarea companiilor din IT: Ca sa-i reţină, firmele...

Autor: Bogdan Alecu

09.10.2017, 00:07 6642

Lupta pentru angajaţii performanţi în industrii precum cea de IT nu se mai duce doar în salarii, ci şi în bonusuri, astfel încat companiile din IT&C decid să le ofere automobile de serviciu marca BMW nu doar celor din top management, ci şi altor categorii de angajaţi. 

"Maşinile premium din flota multinaţionalelor reprezintă o unealtă motivaţională la care apelează tot mai multe companii pe măsură ce piaţa forţei de muncă devine tot mai dură, iar recrutarea oamenilor potriviţi, tot mai grea. Astfel, acum livrăm automobile BMW nu doar pentru top management, ci şi pentru alte categorii de angajaţi. Mai mult, sunt firme care vor MINI sau BMW pentru a le folosi ca platforme de marketing", explică Wolfgang Schulz, directorul general al BMW Romania, importatorul mărcilor BMW şi MINI pe piaţa locală.  

Un salariu mediu net în informaţii şi comunicaţii a fost în iulie de 4.690 de lei, dublu faţă de salariul mediu net pe economie, de 2.391 de lei. Salariile din Romania al IT-iştilor sunt de 3-5 ori sub cele din vest. Retenţia angajaţilor în IT este foarte greu de realizat, în lipsa unor beneficii substanţiale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO