Auto

Ce autostrăzi şi drumuri expres plănuieşte guvernul să construiască în următorii 15 ani

Ce autostrăzi şi drumuri expres plănuieşte guvernul...

Autor: Andreea Neferu

04.10.2014, 13:53 1165

Cea mai mare parte a autostrăzilor propuse prin Master Planul General de Transport, printre care Sibiu-Braşov (103 km) sau Craiova-Piteşti (115 km), vor fi gata până în 2020, în timp ce drumul expres Sibiu-Piteşti (115 km), una dintre cele mai aşteptate şo­sele din România, cerută inclusiv de cel mai mare exportator local, producătorul auto Dacia, a fost împinsă pentru construire în perioada 2021-2030, reiese din varianta finală revizuită a raportului privind Master Planul pe termen scurt, mediu şi lung publicat ieri.

Astfel, Master Planul propune ca România să finalizeze până în 2030 656 de kilometri de autostrăzi, printre care Craiova-Piteşti (115 km) sau Braşov-Bacău (158 km), la care se vor adăuga 2.226 de kilometri de drumuri expres, printre care Sibiu-Piteşti (115 km) sau Bucureşti-Alexandria-Craiova (195 km). În cazul tronsonului Borş-Gilău (177 km), parte a Autostrăzii Transilvania, lucrurile nu sunt însă foarte clare. Dacă într-un document de sinteză al acestui Master Plan, precum şi în harta care arată cum va arăta reţeaua de drumuri în 2030, Borş-Gilău figurează ca autostradă, în schimb în varianta finală revizuită a Master Planului tronsonului apare ca fiind drum expres. Mai mult, din acest tronson este construit pe jumătate sectorul Borş-Suplacu de Barcău, în regim de autostradă, de către americanii de la Bechtel, cu care statul a reziliat însă contractul. În prezent, nu este clar ce se va întâmpla cu lucrările pe jumătate făcute la tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău-Borş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO