Auto

Ce dotări-surpriză se regăsesc acum pe noile Logan şi Sandero. Clienţii Dacia le aşteptau de opt ani

Ce dotări-surpriză se regăsesc acum pe noile Logan şi Sandero. Clienţii Dacia le aşteptau de opt ani

Autor: Bogdan Alecu

02.10.2012, 12:35 25306

Până ca Dacia să lanseze noul Lodgy în primăvara acestui an, modelele constructorului autohton s-au remarcat la nivel european cu dotările spartane şi reducerea "la sânge" a costurilor.

Aşa s-a ajuns ca modelele Dacia să aibă comenzi pentru geamuri pe bord şi între scaune (pentru pasagerii din spate), claxon montat pe maneta de semnalizare. Cu toate acestea, în ultimii ani forumurile fanilor Dacia s-au umplut de clienţi care doreau să-şi îmbunătăţească maşina. Aşa au apărut modelele Dacia cu "tuning". De la jante şi anvelope schimbate, la faruri cu xenon, sisteme de navigaţie şi chiar tempomat.

Odată cu lansarea lui Lodgy Dacia a renunţat în a realiza acelaşi interior pentru toate modelele. De la Logan 2004 până la Duster în 2010 planşa de bord a modelelor Dacia era neschimbată. Acum, odată cu Logan 2012 Dacia devine un automobil modern în toată puterea cuvântului. Maşina poate fi echipată, cu sistem de navigaţie, are port USB pentru mp3-uri indiferent de sistemul audio ales şi chiar tempomat - sistem care menţine contantă viteza pe autostradă, fără ca şoferul să fie nevoit să ţină apăsată pedala de acceleraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO