Auto

Ce este enduro extrem şi unde se practică în România

Ce este enduro extrem şi  unde se practică în România

Autor: Mihai Clinciu

10.06.2014, 14:29 899

Deşi nici enduro nu este chiar o plimbare cu bicicleta prin Amsterdam, enduro extrem e deja la un cu totul alt nivel: traseele par aproape imposibil de parcurs.

Enduro extrem este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Numărul curselor şi al celor care îşi doresc să participe la astfel de competiţii este într-o continuă creştere. Traseele de enduro extrem prezintă porţiuni care la prima vedere par inaccesibile: de la pietriş la pietroaie şi de la cascade până la buturugi, cu greu îţi poţi imagina vreun obstacol natural care să nu fie prezent măcar la una dintre cele opt curse anuale.

   
Unul dintre aceste evenimente are loc chiar la noi în ţară, la Sibiu, sub denumirea Red Bull Romaniacs. Ediţia din acest an va fi a 11-a organizată în România şi va avea loc în perioada 15-19 iulie. În prima zi vor avea loc calificările  şi prologul, iar în următoarele patru, riderii vor concura pe traseul Sibiu - Voineasa - Petroşani - Sibiu. Cea mai bună parte este că în concurs se pot înscrie şi începători. Nu te entuziasma prea tare, e târziu pentru această ediţie: toate cele 350 de locuri disponibile au fost ocupate încă de la jumătatea lui ianuarie. Pregăteşte-te însă pentru anul viitor, deoarece înscrierile încep pe 1 octombrie 2014. Clasa Iron se adresează începătorilor (sperăm că e evident că nu începători într-ale mersului pe motor, ci într-ale raliului) şi este o variantă mai uşoară a categoriei Hobby din ediţiile anterioare.

 

Poţi citi continuarea aici.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO