Auto

Ce se întâmplă cu General Motors fără Opel: Compania îşi reduce masiv estimările pentru sfârşitul anului din cauza tarifelor lui Trump

Ce se întâmplă cu General Motors fără Opel: Compania...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2018, 16:04 212

Acţiunile General Motors au scăzut miercuri după ce cel mai mare producător din industria auto americană şi-a redus estimările cu privire la nivelul profitului la sfârşitul anului, învinuind preţuri din ce în ce mai mari ale materiilor prime, potrivit CNBC.

Preţurile la oţel şi aluminiu au crescut constant de când administraţia Trump a impus tarife pe două dintre cele mai importante materii prime pentru industria auto.

Producătorul auto se aşteaptă să câştige 6 dolari per acţiune la finele anului, în comparaţie cu estimările anterioare cuprinse între 6,3 şi 6,6 dolari per acţiunile. Acţiunile GM pe bursa din New York erau în scădere miercuri înainte de deschiderea pieţei cu 5,6%, tranzacţionându-se la 37,2 dolari la o capitalizare de piaţă de 55 de miliarde de dolari.

„Creşterile recente şi semnificative ale mărfurilor şi cursul nefavorabil de schimb al monedelor din Argentina şi Brazilia au avut un efect negativ asupra situaţiei de business”, a transmis GM odată cu rezultatele financiare, adăugând că „se aşteaptă ca problemele să continue” până la finalul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO