Auto

Ce spune aeroportul Timişoara despre decizia Ryanair de a renunţa la cinci rute: zborurile din şi spre Dusselodorf şi Berlin nu au reuşit să asigure un grad de încărcare în avion mai mare de 70%

Ce spune aeroportul Timişoara despre decizia Ryanair de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.02.2018, 17:41 1699

Reprezentanţii Aeroportului Timişoara spun, într-un comunicat de presă, că decizia Ryanair de a renunţa la cinci rute de pe terminalul din Transilvania este o decizie „strict comercială, determinată de nerentabilitatea acestor curse cu un grad redus de încărcare şi/sau de tarifele mici de călătorie practicate”.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, va renunţa începând cu 25 martie la baza din Timişoara, unde alocase o aeronavă la începutul anului 2016. Decizia va afecta cinci din cele şapte rute operate de compania aeriană. Astfel, după 26 martie Ryanair va opera de pe aeroportul din Timişoara doar zbo­rurile din şi spre Bucureşti şi Milano şi va renunţa la zborurile către Berlin, Dussel­dorf, Frankfurt, Bruxelles şi Londra Stan­sted.

„Regretăm că regiunea de vest a României nu a reuşit să fie suficient de atractivă pentru potenţialii turişti străini, iar destinaţii precum Berlin sau Dusseldorf de exemplu, să nu fie destinaţii de interes pentru locuitorii din Banat. Administraţia aeroportului a pus la dispoziţia operatorului aerian o infrastructură la cele mai bune standarde şi tarife de operare stimulative, însă, nu aeroportul este cel care are rolul de a atrage turişti, ci o ofertă atractivă din punct de vedere al turismului şi o agendă culturală şi sportivă de bună calitate în regiunea deservită de aeroportul Timişoara”, au subliniat reprezentanţii aeroportului, care adaugă faptul că zborurile din şi spre Dusselodorf şi Berlin „ nu au reuşit să asigure un grad de încărcare în avion mai mare de 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO