Auto

Dacia se bate cu "granzii" din auto la vânzările din Europa. Ce "statut" are brandul de Mioveni, în comparaţie cu Ford sau Volkswagen

Autor: Bogdan Alecu

11.08.2012, 10:00 3158

"Rezultatele Dacia sunt cu adevărat impresionante. La nivelul lunii iulie divizia low-cost a Renault a înregistrat aproape o dublare a vânzărilor, ce i-a permis să depăşească în premieră mărci precum Ford, Opel sau Fiat", titrează publicaţia franceză Le Figaro, care a acordat o jumătate de pagină pentru o analiză asupra rezultatelor constructorului local.

Mai mult, Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) subliniază în buletinul lunar că Dacia, alături de mărcile de lux, se descurcă "cu fineţe" într-o situaţie delicată, pe o piaţă auto franceză aflată în declin.

La nivelul lunii iulie Dacia s-a clasat pe locul cinci în topul celor mai bine vândute mărci de autoturisme pe piaţa franceză, fiind devansată numai de constructorii francezi - Peugeot, Renault şi Citroën -, dar şi de Volkswagen.

Dacia şi-a dublat vânzările la nivelul lunii iulie, în timp ce VW a crescut cu aproape 5%, la 13.367 de maşini, pe când cei trei constructori francezi au punctat scăderi cuprinse între 6,8% şi 26,6%.

Astfel, în timp ce Dacia s-a apropiat de 9.200 de maşini vândute, Ford a vândut mai puţin de 6.000 de maşini, în timp ce Opel abia a trecut de 4.700 de unităţi. Creşterea puternică a înmatriculărilor Dacia vine şi în contextul în care iulie este cea de-a treia lună de comercializare a noului monovolum Lodgy pe piaţa franceză.

Per total, la nivelul primelor şapte luni, Dacia a înregistrat în Franţa o scădere a vânzărilor de 3,8% faţă de perioada similară a anului trecut, la puţin peste 50.300 de autoturisme. Dacă în intervalul ianuarie-aprilie înmatriculările Dacia în Hexagon au pierdut în fiecare lună între 6 şi 56%, din mai acestea au revenit pe creştere, ajungând treptat de la un avans de 5% la 41% în iunie şi la 94% la nivelul lunii iulie. În aceste trei luni Lodgy a reprezentat aproape un sfert din înmatriculările Dacia.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO