Cea mai mare companie din România intră pe mâna managerului cu numărul şase. Tot un francez

17 mar 2016 Autor: Corina Mirea

În ultimii 15 ani, Dacia, producătorul de maşini din Mioveni, a devenit cea mai mare companie din România, detronând OMV Petrom SA. Afacerile Automobile Dacia au crescut de 18 ori de la începutul anului 2000 şi până în 2014, de la 230 mil. euro la peste 4,2 mld. euro.

În era franceză Renault, producătorul de automobile Dacia a fost proiect de management pentru cinci directori generali. Singurul român care a stat la cârma uzinei din Mioveni a fost Constantin Stroe, cel care şi astăzi este unul dintre oamenii-cheie ai businessului Renault în România, fiind membru în consiliul de administraţie al Automobile Dacia.

După el, grupul a adus la conducerea Dacia doar manageri francezi, potrivit datelor centralizate de ZF, iar din aprilie noul şef al uzinei din Mioveni va fi tot un francez, Yves Caracatzanis. Astfel, pro­ducătorul de maşini care a ajuns să deţină prima poziţie în topul celor mai mari companii din România şi care este şi cel mai mare exportator de pe piaţa locală, ajunge în 2016 la directorul general cu numărul şase sub acţionariat francez.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Dacia
, crestere
, romania
, companie
, franta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide