Auto

Cel mai mare jucător din leasing operaţional intră direct pe piaţa auto şi vrea să vândă 500 de maşini second-hand

Bogdan Apa­hidean

Bogdan Apa­hidean

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2017, 00:05 1824
Leaseplan, cea mai mare companie de leasing operaţional de pe piaţa locală, cu o flotă de 11.300 de autovehicule şi afaceri anuale de 42 mil. euro, vrea să vândă în acest an 500 de maşini la mâna a doua, dintre cele care ies din flotele ce ajung la termen.
 
Conceptul Outlet Center, deja disponibil pe zece pieţe euro­pene, printre care Ger­mania, Olanda, Polo­nia şi Cehia, permite companiei să vândă direct către persoane fizice maşinile ieşite din contracte de închirieri de flote. Până acum, toate maşinile erau vândute la licitaţie către dealeri, iar persoanele fizice puteau achiziţiona aceste automobile numai de la dealeri.
 
Decizia Leaseplan vine în contextul în care parlamentul a decis eliminarea timbrului de mediu, iar jucătorii din piaţă se aşteaptă la un val de importuri de maşini rulate.
 
„Vârsta medie a maşinilor ieşite din flotă este de 42 de luni, majoritatea având trei sau patru ani vechime. În cazul maşinilor importate, de elimi­narea timbrului de mediu vor profita cei care cumpără maşini vechi sau foarte vechi“, explică Bogdan Apa­hidean, directorul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO