Auto

Cel mai spectaculos drum din România, Transalpina, redeschis; circulaţia e posibilă doar ziua

Cel mai spectaculos drum din România, Transalpina,...

Autor: Loredana Ficiu, Mediafax

16.05.2018, 14:01 822

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au anunţat că circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, a fost redeschisă miercuri, însă accesul maşinilor este permis numai pe timpul zilei, între orele 08.00-20.00.

Comisia care a analizat traseul a dispus şi menţinerea restricţiei de 30 de kilometri la oră, precum şi cea prin care se interzice accesul pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

”S-a deschis Transalpina, Drumul Regelui. Se circulă. E adevărat, acum este mai frig, este ceaţă, dar, în câteva zile, conform prognozei, va fi soare şi va şi mai frumos pe acest drum. Condiţiile de trafic sunt clare. 3,5 tone, doar pe timpul zilei, de la 08.00 la 20.00 şi cu viteza de 30 kilometri pe oră. Cu siguranţă că vom respecta cu toţii, şi noi, şi participanţii la trafic, aceste restricţii, cu siguranţă ne vom bucura de o vară cu mulţi turişti care vor veni să vadă aceste zone”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Potrivit acestuia, o comisie formată din reprezentanţi ai Drumurilor Naţionale, ai Poliţiei, ai Salvamontului, şi de la ISU a verificat drumul. Comisia a stabilit că, deşi mai sunt aspecte de soluţionat, acestea nu pun probleme legate de siguranţa în trafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO