Auto

Cele mai exclusiviste maşini înmatriculate în România anul trecut

Cele mai exclusiviste maşini înmatriculate în România...

Autor: Bogdan Alecu

19.04.2015, 12:16 1022

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 8% în primele trei luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut la aproape 14.500 de unităţi, acesta fiind cel de-al doilea prim trimestru consecutiv în care piaţa auto creşte, după o perioadă de şase ani de declin, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Ritmul de creştere al înmatriculărilor a accelerat în luna martie, când s-a atins o creştere de 17% la 5.339 de maşini, aceasta fiind cea mai bună lună martie din ultimii şase ani, în condiţiile în care ultimul an când s-au înregistrat în cea de-a treia lună peste 5.000 de maşini a fost în 2009. În primul trimestru s-au înmatriculat şi aproape 54.600 de autoturisme second-hand importate în creştere cu 17%, avans mai mare decât cel al maşinilor noi, în condiţiile în care pentru fiecare automobil nou s-au adus patru la mâna a doua.

Luna trecută s-au înmatriculat în premieră patru automobile Bentley, martie fiind cea mai bună lună de până acum pentru constructorul britanic de automobile de lux.
 
Înmatriculările vin şi în contextul în care în 2013 a fost deschis la Bucureşti şi un showroom oficial al Bentley, alături de unul al Lamborghini de către Porsche Inter Auto.
 
Cel mai exclusivist model este un Bentley Continental GT V8 S, al cărui preţ depăşeşte 200.000 de euro cu TVA.
 
Printre cele mai exclusiviste automobile înmatriculate luna trecută se numără şi un Audi RS6 Avant, care poate rula cu până la 325 km/h, având o putere de 578 CP şi un preţ de pornire de 116.700 de euro cu TVA.
 
O creştere puternică, de 15% a înregistrat şi Porsche în primul trimestru, la aproape 40 de maşini, în timp ce Ferrari şi Maserati şi Lamborghini au început anul cu scăderi puternice în condiţiile în care doar Maserati a înregistrat două înmatriculări, în timp ce celelalte două doar câte o singură maşină.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO